Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Άρση ή παράταση του lockdown; Οι λοιμωξιολόγοι απαντούν εν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων

Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια για σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown με τη χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό μέτρο που φαίνεται να έχει «κλειδώσει». Ωστόσο, τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι «έσπασαν» κάθε αρνητικό ρεκόρ. Οι λοιμωξιολόγοι δίνουν απαντήσεις για το τι θα ακολουθήσει.

Η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη και ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησαν στο Mega για την εξέλιξη της πανδημίας και το lockdown.

Η κυβέρνηση θέλει σήμερα να «ξεκλειδώσουν» κάποιοι περιορισμοί, με το βλέμμα στο Σαββατοκύριακο και εν γνώσει της κόπωσης των πολιτών.

 

Σαρηγιάννης: Η πορεία τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι αυξητική

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η πορεία τις επόμενες δυο βδομάδες θα είναι αυξητική, ενώ καλό θα ήταν να διατηρηθεί ένα επίπεδο περιορισμού για αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για άνοιγμα με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια.

Υποστήριξε ότι υπάρχουν τρόποι για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά χρειάζεται προγραμματισμός.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι δεν είναι ότι δε λειτουργεί το lockdown, αλλά ότι υπάρχει διασπορά σε συγκεκριμένα σημεία.

Για την αύξηση ιικού φορτιού στην Κρήτη, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται στα μεταλλαγμένα κρούσματα και τη χαμηλή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

«Στοχεύουμε στον ελεύθερο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να στοχεύσουμε εκεί που περνάμε τον περισσότερο χρόνο, δηλαδή στο χώρο εργασίας», τόνισε.

 

Παγώνη: Το lockdown δεν αποδίδει 

Από την πλευρά της η κυρία Παγώνη ισχυρίστηκε ότι το lockdown δεν αποδίδει και ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για  να σταματήσει η πίεση του κόσμου και να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων. Για την μετακίνηση από νομό σε νομό, είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Έκανε λόγο για αύξηση των τεστ και χρήση διπλής μάσκας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι τα εμβόλια.

Διαβάστε ακόμα

Σήμερα «κληρώνει» για τις βαλβίδες εκτόνωσης - Τα μέτρα χαλάρωσης στο τραπέζι και οι ενστάσεις

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να ζητά «πολιτική συναίνεση» για την πανδημία

 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Lockdown