Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε έναν 55χρονο, συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε δύο αδέλφια Λαρισαίων αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους βοηθήσει -υποτίθεται- να ξεπεράσουν προβλήματα τα οποία οφείλονταν στην... «επίδραση μαγείας».

Ο κατηγορούμενος, για να αποσπά χρήματα από τον 66χρονο και την ευκολόπιστη 50χρονη αδελφή του, τους ανήγγειλε «διάφορα κακά» τα οποία υποτίθεται θα συνέβαιναν σε «προσφιλή τους πρόσωπα».

Παραλλληλα, τους διέθετε διάφορα φυλακτά και αυτοσχέδια σκευάσματα («μαντζούνια») τα οποία προμηθεύονταν από μια άγνωστη στην πραγματικότητα γυναίκα την οποία έλεγαν «Πηνελόπη».

Γυναίκα την οποία επικαλούνταν ο αστυνομικός ως αυτή που θα... έλυνε τα μάγια και η οποία «διαδέχθηκε» μια γερόντισσα που επίσης «έλυνε μάγια», αλλά με θρησκευτικό τρόπο. Η μοναχή πέθανε αλλά όταν ανέλαβε δράση η «Πηνελόπη», τότε η ταρίφα... αυξήθηκε.

Η 50χρονη Λαρισαία πείστηκε σε τέτοιο βαθμό που, προκειμένου να μην πάθουν κάποιο κακό συγγενικά της πρόσωπα, έφτασε στο σημείο να αγοράσει μια ξιφολόγχη πληρώνοντας 30.000 ευρώ γιατί «θα την προστάτευε περισσότερο από την κακή ενέργεια».

«Διαβασμένα» χρυσαφικά

Από το 2010 έως το 2013 που η 50χρονη κατήγγειλε την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ο αστυνομικός απέσπασε τμηματικά 230.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ σε 24.000 ευρώ ανερχόταν η αξία των «διαβασμένων» χρυσαφικών που της απέσπασε ο κατηγορούμενος, ο οποίος φαίνεται πως πήρε άλλες 20.000 ευρώ από τον αδελφό της 50χρονης.

Από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας απορρίφθηκε προχθές η αίτηση αναβολής που κατέθεσε ο συνήγορος του 55χρονου αστυνομικού, ως ανυποστήρικτη και έτσι επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε επιβάλλει στον κατηγορούμενο για απάτη αστυνομικό, κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συνταξιούχος αστυνομικός για να εκμεταλλευτεί οικονομικά την 50χρονη, ουσιαστικά την έπεισε ότι η οικογένειά της «βρίσκεται υπό την επίδραση μαγείας και σε κατάσταση κινδύνου», ενώ στην πραγματικότητα «εκμεταλλεύτηκε παράλληλα διάφορες οικογενειακές συγκυρίες» του θύματός του.

Πηγή: eleftheria.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA