Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα

Οι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού για άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) ξεκίνουν από τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου.

Πρόκειται για περίπου 250.000 πολίτες, για τους οποίους η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί αφορούν σε όσους πάσχουν από νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19, δηλαδή μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαιρόμενοι, ογκολογικοί ασθενείς υπό ενεργή θεραπεία, όσοι πάσχουν από σοβαρή ηπατική νόσο, σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή καρδιακή νόσο, άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα με σύνδρομο Down.

Οι πολίτες αυτοί θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται στα νοσοκομεία, όπου κάνουν τις θεραπείες τους.

Ορισμένοι ειδοποιούνται απευθείας, ενώ όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Πώς γίνεται η προτεραιοποίηση;

Η προτεραιοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού περιλαμβάνει τους ασθενείς που πάσχουν από νοσήματα που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα (πίνακας 1) νοσημάτων, καθώς και σε αυτούς που λαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή του πίνακα 2.

Ποιες ομάδες ακολουθούν;

Έπειτα από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ευπαθείς ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου, πρόκειται να ακολουθήσει στις 26 Μαρτίου το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών.

Αρχές Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσει θα ακολουθήσουν τα άτομα ηλικίας 65 έως 69 ετών, ενώ όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ,  Άκης Σκέρτσος, τον Μάιο θα αρχίσουν και οι εμβολιασμοί ειδικών επαγγελματικών ομάδων

Πιθανώς, μάλιστα, στις ειδικές επαγγελματικές ομάδες να περιλαμβάνονται τα άτομα που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού.

Διαβάστε ακόμα

ΙΣΑ: 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα – Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα

Κορονοϊός - Τραγωδία στη Μαλεσίνα: Πώς έφτασε να μετρά 10 νεκρούς σε 18 ημέρες

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο