Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα 775 εκατομμύρια ανέρχονται συνολικά τα SMS (στο 13033) για κατ' εξαίρεση μετακίνηση πολιτών στην επικράτεια τις περιόδους των περιορισμών για την αναχαίτιση της πανδημίας, δηλαδή, τις περιόδους Μαρτίου – Μαΐου και από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, όπως γνωστοποίησε από τη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο κ. Γεωργαντάς, διατύπωσε την ελπίδα να ανασταλεί σύντομα η διαδικασία αποστολής μηνύματος για τη μετακίνηση των πολιτών. Είμαστε νομίζω πολύ κοντά στο τέλος αυτής της πολύ δυσάρεστης κατάστασης, αλλά αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με υπευθυνότητα για να μπορούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα όλοι», σημείωσε.

Απέκρουσε τα «πυρά» Γρηγοριάδη

Αποκρούοντας τα «πυρά» του κ. Γρηγοριάδη περί εκπαίδευσης των πολιτών στην «απάτη» μέσω των SMS, ο κ. Γεωργαντάς υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι ήταν μία εναλλακτική που δόθηκε στους πολίτες προκειμένου να κερδίζουν χρόνο ενώ πέτυχε και την αποφυγή σπατάλης τόνων χαρτιού.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των αποστολέων, σημειώνοντας πως μετά την αποστολή και του επιβεβαιωτικού μηνύματος για μετακίνηση, τα ηλεκτρονικά μηνύματα διαγράφονται χωρίς επεξεργασία.

Ο ίδιος, υπογράμμισε,  την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας, προκειμένου όπως είπε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου ιδίως εκείνων που επιδιώκουν να τα παραβιάσουν με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και με στόχο την ανακοπή της διασποράς της πανδημίας. Τόνισε, άλλωστε ότι ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί πανευρωπαϊκά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA