Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμένος δήλωσε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για το άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

«Από άποψη υγειονομικής ασφάλειας, είναι λίγο νωρίς για να ανοίξουν αυτά, δεδομένου και ότι ακόμη δεν έχουμε τα self tests και εξοικείωση με αυτά. Εάν ήταν δική μου απόφαση, δεν θα προχωρούσα σε άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 5 Απριλίου, αλλά στις 12 Απριλίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας το χθεσινό ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων κορονοϊού, ο καθηγητής σχολίασε ότι «θα μπορούσε ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων της Τρίτης να είναι απλός ένας σταθμός στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων». «Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση κατά 31% της μεταδοτικότητας του ιού από τις μεταλλάξεις που έχουν κυριαρχήσει στην Αττική, ενώ στην Κρήτη τα νέα κρούσματα οφείλονται σε αυτές κατά 100%» εξήγησε. Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να ανεβαίνει και θα συνεχίσει να βλέπει αύξηση στα κρούσματα, καθώς αυξάνεται η μεταδοτικότητα από τις μεταλλάξεις.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση των διασωληνωμένων τις επόμενες εβδομάδες, λέγοντας ότι «μέχρι τις 25 Απριλίου θα βλέπουμε αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη το υπουργείο Υγείας».

Τέλος, για τα self test, τόνισε ότι το θεωρεί καταλυτικό μέτρο για την εξέλιξη της διασποράς του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι κομβικό ρόλο θα παίξει το πλήθος των ατομικών τεστ που θα γίνονται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA