Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, φαίνεται πως βγήκε... είδηση από τα χείλη του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σχετικά με τις αποφάσεις της επιτροπής για χαλάρωση του lockdown και επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, συμμετέχοντας στη συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το λιανεμπόριο και αφού νωρίτερα είχε λάβει μέρος σε ένα τμήμα της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, δήλωσε: «Νομίζω ότι εφόσον επικρατήσει μια άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί, σύντομα θα μπορέσουμε να αγοράσουμε παπούτσια και είδη που μέχρι τώρα παραλαμβάνουμε από κούριερ.

Το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι ακίνδυνο, όμως έχει μικρότερο κίνδυνο. Το να έχουμε ανοιχτά τα μικρά μαγαζιά με ρυθμίσεις που να αποκλείουν τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους θα βοηθήσει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, εκτός από τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνει σοβαρά υπόψη και την «κόπωση» που φαίνεται να υπάρχει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Εξάλλου, το θέμα αυτό το συζήτησε νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA