Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοίγουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου από το Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από το μέτρο εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα. 

Θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων με click away ή click in shop, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν ένα SMS την ημέρα, το οποίο θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών. Σε κάθε κατάστημα θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο τους 20 πελάτες.

Επίσης από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται η μετακίνηση ατόμων εκτός του Δήμου που κατοικούν, με όχημα, προκειμένου να ασκηθούν σε υπαίθριο χώρο. 

Η μετακίνηση εκτός Δήμου θα γίνεται με τον κωδικό «6», ενώ σε κάθε αυτοκίνητο θα επιτρέπεται να υπάρχουν τρεις επιβάτες ή μία οικογένεια. 

«Χρησιμοποιούμε με σύνεση τη διαδημοτική μετακίνηση τα Σαββατοκύριακα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται. 

Η χαλάρωση των μέτρων του lockdown έγινε λόγω της κούρασης των πολιτών, προκειμένου να πάρουν «μικρές ανάσες», σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως σημαντικό ρόλο παίζει η «ατομική ευθύνη». 

«Χρειάζεται προσοχή» και «τα μέτρα δεν συνιστούν χαλάρωση», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων και των εμπορικών κέντρων. 

https://www.youtube.com/watch?v=LysBq71cZ0E
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA