Μενού
  • Α-
  • Α+

«Χρειάζεται να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξουμε το τρίτο κύμα», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε με προτροπές προς τους πολίτες:

«100.000 υγειονομικοί επιτέλεσαν ύψιστο καθήκον σε όλη την επικράτεια. Η μάχη που δίνεται έχει να κάνει με τα παρακάτω:

Σας ζητώ προσοχή ό,τι κι αν κάνετε, όπου κι αν κινηθείτε, να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πιο επικίνδυνες και μεταδοτικές. 

Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Εάν συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτια, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των παππούδων και των γιαγιάδων μας, των γονιών μας, των φίλων μας και των ανθρώπων που αγαπάμε».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Ανακοινώνω τη μετατροπή του Θριάσιου νοσοκομείου σε covid only ώστε την Τετάρτη, 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 ΜΕΘ κορονοϊόύ και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες.Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων, δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ: 16 στο Γεννηματάς, 5 στον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς, 4 στο Αττικό και 10 στο Κωνσταντοπούλειο», εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας. 

1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί τον Απρίλιο

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. «Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι εντός Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1,5 εκ. νέοι εμβολιασμοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA