Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κενό μεσαίο κάθισμα στα αεροπλάνα, ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα της πανδημίας, πρόκειται να εξαφανιστεί.

Όμως, η αποφαση της Delta Air Lines (DAL), είναι ένα άλλο σημάδι ανάκαμψης της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια και μεγαλύτερη προθυμία για επιστροφή στις δραστηριότητες προ πανδημίας.

«Καθώς οι εμβολιασμοί γίνονται πιο διαδεδομένοι, η ζήτηση και οι συμπεριφορές των καταναλωτών μας δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στα ταξίδια είναι σε άνοδο και οι πελάτες είναι έτοιμοι να ανακτήσουν τη ζωή τους», δήλωσε Delta την Τετάρτη. Οι αεροπορικές εταιρείες επέμειναν ότι ακόμη και με τα αεροπλάνα πλήρη, τα μέτρα που έλαβαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν μειώσει σημαντικά την απειλή εξάπλωσης του κορονοϊού στους επιβάτες. Οι διατάξεις αυτές περιλαμβάνουν συχνή ανακύκλωση καθαρού αέρα στην καμπίνα, ενισχυμένα μέτρα καθαρισμού και απαίτηση οι επιβάτες να φορούν μάσκες.

Η εκτεταμένη διαθεσιμότητα εμβολίων συνέβαλε στην απόφαση της Delta. Ο διευθύνων της σύμβουλος, Εντ Μπάστιαν, δήλωσε ότι η έρευνα της εταιρείας δείχνει ότι το 64% της επιβατικής βάσης της αναμένει να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου μέχρι την 1η Μαΐου.

«Δεν επιστρέψαμε στην κανονικότητα»

«Μη συγχέετε αυτές τις ενέργειες με την επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε ο Μπάστιαν σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους. «Εξακολουθούμε να λειτουργούμε σε πανδημία και πολλές από τις αλλαγές που κάναμε κατά το παρελθόν έτος, όπως η ενίσχυση των πρωτοκόλλων καθαριότητας και η εξάλειψη των τελών αλλαγής, θα είναι μόνιμες. Είναι σημαντικό ότι οι μάσκες παραμένουν κρίσιμες για την ικανότητά μας να καλωσορίζουμε με ασφάλεια περισσότερους ανθρώπους στα αεροπλάνα μας και παραμένουμε δεσμευμένοι στην επιβολή αυτών των απαιτήσεων.»

Η Delta ανακοίνωσε επίσης ότι οι πιστώσεις που έλαβαν οι πελάτες για την ακύρωση πτήσεων πέρυσι, οι οποίες επρόκειτο να λήξουν μετά από 12 μήνες, παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2022. Το ίδιο ισχύει και για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν το 2021 και αργότερα ακυρώθηκαν.

Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, όταν η ζήτηση για πτήσεις σταμάτησε σχεδόν, όλες οι αεροπορικές εταιρείες κρατούσαν τα μεσαία καθίσματα ελεύθερα ως έναν τρόπο προώθησης της κοινωνικής αποστασιοποίησης και αύξησης της εμπιστοσύνης των πελατών στις πτήσεις. Ωστόσο, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να γεμίζουν τα καθίσματα το περασμένο καλοκαίρι.

Η κίνηση της Delta σχετικά με τα μεσαία καθίσματα δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η αεροπορική εταιρεία δήλωσε προηγουμένως ότι θα διατηρήσει την απαγόρευση μόνο μέχρι τις 30 Απριλίου. Όσοι κάνουν κράτηση πτήσεων την 1η Μαΐου και αργότερα έχουν ήδη δει το μεσαίο κάθισμα να είναι διαθέσιμο για επιλογή καθισμάτων στην ιστοσελίδα της Delta.

Πηγή: CNN

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA