Μενού
  • Α-
  • Α+

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, θεωρείται δύσκολο το άνοιγμα της εστίασης πριν το Πάσχα (1η Μαΐου). 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως η πορεία των κρουσμάτων, οι αντοχές του ΕΣΥ, αλλά και πως θα έχει κυλήσει η επαναλειτουργία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. 

330 εκατ. ευρώ 

Ενίσχυση 330.000.000 ευρώ, με μέγιστο ποσό 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ και μάλιστα μη επιστρεπτέο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην έκτακτη σύσκεψη μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της εστίασης. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη δράση «προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους». Η δράση, που τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2021 - 2027, αφορά μικρομεσαίες και μεγάλες εταιρείες, ενώ περιλαμβάνει για πρώτη φορά και επιχειρήσεις franchise. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ και είναι μη επιστρεπτέο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε σε μία ακόμα σημαντική δράση για τον κλάδο της εστίασης, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ. O στόχος μας είναι σαφής, γιατί πρέπει να προγραμματίζουμε για το μέλλον: όταν οι επιχειρήσεις με το καλό ανοίξουν, όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και πάντα με την άδεια των επιστημόνων μας, να το κάνουμε, να το κάνετε, όσο το δυνατόν πιο άνετα στα πρώτα σας βήματα, εφοδιαζόμενοι με πρώτες ύλες για τους τρεις πρώτους μήνες της επαναλειτουργίας σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Κλειδί» τα self tests για την επαναλειτουργία των σχολείων 

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία των Λυκείων και για τρεις τάξεις, με τη διενέργεια self test κάθε εβδομάδα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Η σχετική απόφαση αναμένεται να παρθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. 

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, ενώ για μετά το Πάσχα φαίνεται να μετατίθενται τα Δημοτικά. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν και τα πολυκαταστήματα. Αν όλα εξελιχθούν καλά με τα μικρότερα καταστήματα, είναι πιθανό στις 12 Απριλίου να επαναλειτουργήσουν και τα πολυκαταστήματα. 

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τα self tests 

Tην Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη διενέργεια των self tests, μετά την υποχρεωτικότητα σε μαθητές και καθηγητές ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν το λιανεμπόριο και ο τουρισμός. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA