Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βασιλακόπουλος: Δεν είναι άνοιγμα αλλά ανακατεύθυνση επικίνδυνων επαφών

Τον λόγο για τον οποίο δεν άνοιξαν τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας ότι το όλο εγχείρημα έχει μεγάλο ρίσκο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για άνοιγμα αλλά για μια ανακατεύθυνση επικίνδυνων επαφών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Ant1, σημείωσε πως δεν πας να ανοίξεις την κοινωνία όταν βρίσκεσαι στην κορύφωση της επιδημίας, αλλά κάνεις μια ανακατεύθυνση των επικίνδυνων επαφών που γίνονται κυρίως σε σπίτια και τις μετατρέπεις σε λιγότερα επικίνδυνες, διότι αυτές γίνονται σε μαγαζιά. Όπως είπε αυτό είναι ένα πείραμα το οποίο δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής. Ακόμα τόνισε ότι έτσι ανακατευθύνονται επικίνδυνες επαφές και αυτό το πείραμα έχει μεγάλο ρίσκο.

Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα των καταστημάτων σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη 

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε την Παρασκευή να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επιδημία είναι δυναμική και όταν βλέπεις μια περιοχή που εμφανίζει ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, τότε παίρνεις άμεσα μέτρα διότι το πείραμα αυτό μπορεί να αποτύχει.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός