Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονη ανησυχία επικρατεί για την επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Εκτάκτως μεταβαίνει στην πόλη την Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα έχουν ανέβει αισθητά, το ίδιο όμως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Λόγω της πίεσης που έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται εκτάκτως σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος στις 10 το πρωί θα προεδρεύσει σύσκεψης με διοικητές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάνννου τόνισε τη Δευτέρα ότι στη Θεσσαλονίκη: «έχουμε αύξηση της τάξεως του 84%. Είμαστε σε επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Έχουμε όμως μια μεγάλη διαφορά. Ο Νοέμβριος προερχόταν από έναν ελεύθερο Οκτώβριο ενώ τώρα οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το 90% του ιού είναι από την βρετανική μετάλλαξη, που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα».

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ακόμα: «Τα νούμερα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και τις επόμενες μέρες».

Όσον αφορά το άνοιγμα των Λυκείων στην Θεσσαλονίκη ο πρύτανης εξήγησε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν επανέλθει η Τρίτη Λυκείου με όλα τα αρμόζοντα μέτρα και με την βοήθεια των self test δεν θα επιβαρύνει την διασπορά του ιού».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 245 κρούσματα κορονοϊού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA