Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καθηγητής Παιδιατρικής: «Απειροελάχιστος ο κίνδυνος θρομβώσεων από το AstraZeneca»

Σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων όπως αναφέρει η βιβλιογραφία, σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γεώργιο Χρούσο

Απειροελάχιστος είναι ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, διαβεβαιώνει, το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος.

Για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 και τον κίνδυνο θρομβώσεων, ο κ. Χρούσος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τα οφέλη του εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων όπως αναφέρει η βιβλιογραφία. Το ίδιο όμως ισχύει ακόμη και για τα εμβόλια της γρίπης και της ιλαράς

Συμπλήρωσε δε πως ο απειροελάχιστος κίνδυνος των θρομβώσεων, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κοροναϊού που χρησιμοποιούνται.

Ο κ. Χρούσος είπε πως μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 300.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει καταγραφεί μόλις ένα σχετικό περιστατικό.

«Άλλωστε τα περιστατικά αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, αρκεί όποιος έχει συμπτώματα να πάει αμέσως σε νοσοκομείο» τόνισε και εξήγησε πως στατιστικά, τις περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό, έχουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Covid-19 #εμβολιασμός #Εμβόλιο