Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λουράντος: Πώς και πότε θα πάρουν μαθητές και καθηγητές τα self tests

Διευκρινίσεις για τον τρόπο παραλαβής των self tests έδωσε ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνους Λουράντος

Μιλώντας στο Mega, ο Κωνσταντίνος Λουράντος ανέφερε πως την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των self tests, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα είναι αποκλειστικά καθηγητές και μαθητές μεταξύ 16 και 18 ετών.

Για τους υπόλοιπους πολίτες, στην πρώτη αυτή φάση, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Όπως διευκρίνισε, όποιος πηγαίνει στο φαρμακείο για να παραλάβει τα self tests θα πρέπει να έχει μαζί του τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Δηλαδή αν ένας γονιός έχει δύο παιδιά, θα πρέπει να έχει τον ΑΜΚΑ και των δύο παιδιών.

«Ο γονιός που θα έρθει θα πρέπει να έχει μαζί του το ΑΜΚΑ των παιδιών όχι το δικό του», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν απαιτείται κάποια υπογραφή, αλλά μπορεί οποιοσδήποτε να πάρει τα tests αρκεί να έχει στην κατοχή του τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, υπογράμμισε, παράλληλα, πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει η πλατφόρμα στην οποία ο φαρμακοποιός θα σημειώνει το ΑΜΚΑ αυτού που δικαιούται το τεστ, για να μην μπορεί να λάβει δεύτερο εντός της εβδομάδας.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Self Test #Covid-19 #Κορονοϊός