Μενού
  • Α-
  • Α+

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τι ισχύει; 

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ενημερωτικού site, ιοβόλο φίδι εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Απριλίου 2021 στη συμβολή των οδών Ανθείας και Κασσάνδρας στην περιοχή Ζαρουχλέικα, στο νότιο δημοτικό διαμέρισμα της Πάτρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα υπό εξέταση άρθρα επρόκειτο για κόμπρα, ένα ιδιαίτερα δηλητηριώδες φίδι, το οποίο «ξέφυγε από κάποιο ιδιοκτήτη» και προκάλεσε τον πανικό στους κατοίκους της συνοικίας, με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν οι αρμόδιες αρχές.

Απευθυνθήκαμε στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων του Πυροσβεστικού σώματος και ενημερωθήκαμε πως η Πυροσβεστική ουδέποτε συνέδραμε σε τέτοιο περιστατικό. Αντιστοίχως, ουδεμία κλήση ή αναφορά είχε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας.

«Ως ΕΛ.ΑΣ δεν έχουμε ασχοληθεί με τέτοιο περιστατικό, δεν υπάρχει συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ».

Ας αναφερθεί πως η «είδηση» δεν ήταν γνωστή ούτε στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων με το οποίο ήρθαμε επίσης σε επικοινωνία. Ερωτηθείς για το περιστατικό, υπάλληλος καταστήματος που βρίσκεται στο σημείο που δήθεν εντοπίστηκε η Κόμπρα δήλωσε στα EH πως δεν έχει καν ακούσει για το εν λόγω περιστατικό.

Άλλωστε, η συμβολή των οδών Ανθείας και Κασσάνδρας δεν ταιριάζει με την φωτογραφία που απεικονίζει το ερπετό.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε τις ομοιότητες ανάμεσα στις φωτογραφίες του ερπετού που δήθεν «έκοβε βόλτες» στην Πάτρα, με πλαστικά, ρεαλιστικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Χάρη στην ακόλουθη σύγκριση, κανείς διαπιστώνει χαρακτηριστικές ομοιότητες ανάμεσα στη φωτογραφία του patrasevents.gr και εκείνη του παιχνιδιού που βρήκαμε στην Amazon.

Ενδεικτικά, τόσο η θέση της κεφαλής όσο και η μορφολογία του δέρματος είναι σχεδόν ίδιες, ενώ η στάση του σώματος είναι πανομοιότυπη.

Αν προσέξετε τη φωτογραφία, φαίνεται πως το σώμα του φιδιού έχει σχεδόν κοπεί στα δύο και εσωτερικά είναι κενό. Στην πραγματικότητα, η κόμπρα που πετάχτηκε ξαφνικά και αναστάτωσε τους κατοίκους, σύμφωνα με τα δημοσιευματα, είναι ένα πλαστικό ομοίωμα φιδιού.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταλήγουμε πως ο ισχυρισμός περί εμφάνισης κόμπρας σε συνοικία του νοτίου δημοτικού διαμερίσματος Πάτρας είναι αναληθής και κατά συνέπεια καταρρίπτεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA