Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ένα ξεκάθαρο και συνάμα ηχηρό «μήνυμα» με πολλούς αποδέκτες, ότι «μπορούμε να σκοτώσουμε όποιον θέλουμε, όπου θέλουμε, όποτε θέλουμε». Γι’ αυτό και οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ψάχνουν με κάθε τρόπο να βρουν ποιον «ενόχλησε» ο αστυνομικός συντάκτης.

Γιατί είναι δεδομένο ότι κάποιον «ενόχλησε» είτε με κάτι που έγραψε, είτε με κάτι που σχεδίαζε να αποκαλύψει, είτε με κάτι που απλά γνώριζε, ενώ «δεν έπρεπε».

Ήδη έχει συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών που εξετάζει γραμμή - γραμμή ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει στο bloko.gr ο Γιώργος Καραϊβάζ για τη Greek Mafia, αλλά και για άλλες υποθέσεις που είχε ασχοληθεί.

Ήταν άλλωστε χαρακτηριστικό δείγμα δημοσιογράφου με «αιχμηρή πένα», πολλές φορές παίρνοντας και θέσεις κόντρα στο ρεύμα, κάτι που δημιουργεί φίλους αλλά και εχθρούς. Εχθρούς που, όπως φάνηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, τον ήθελαν νεκρό...

Την ίδια ώρα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει μεταφερθεί το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος, το οποίο βρίσκεται σε «αποστειρωμένο» χώρο για να εξεταστεί σπιθαμή προς σπιθαμή. Οι αστυνομικοί θέλουν να δουν –σε πρώτη φάση- αν είχε τοποθετηθεί κάποιο σύστημα γεωεντοπισμού (GPS tracker), που θα επέτρεπε στους επίδοξους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ να γνωρίζουν τις κινήσεις του.

Εάν αυτό βρεθεί, θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο σε μία έρευνα που κατά γενική ομολογία έχει μεγάλες δυσκολίες, όπως κάθε «συμβόλαιο θανάτου».

«Ξεσκονίζουν» κινητό, τάμπλετ και λάπτοπ

Μεγάλο βάρος πέφτει και στο κινητό τηλέφωνο, το τάμπλετ και το λάπτοπ του αστυνομικού συντάκτη, όπου θα «ξεσκονίσουν» οι αστυνομικοί κάθε επαφή.

Ο ίδιος δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι δεχόταν απειλές, ή ακόμη κι αν υπήρχε κάτι δεν είχε το πάρει στα σοβαρά. Τώρα, όμως, εξετάζονται όλα από μηδενική βάση.

Και είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει ένας ευρύτερος κύκλος καταθέσεων, καθώς λόγω επαγγελματικής ιδιότητας ο Γιώργος Καραϊβάζ συνομιλούσε με πολύ κόσμο κι από πολλούς χώρους.

Όσον αφορά τους φυσικούς αυτουργούς η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως είτε έχουν διαφύγει ήδη στο εξωτερικό, είτε κρύβονται σε κάποιον χώρο χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο μέχρι να κοπάσει ο ντόρος και να εξαφανιστούν.

Γι’ αυτούς υπάρχουν τουλάχιστον 3 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, όμως αν πρόκειται για «νοικιασμένα πιστόλια» από το εξωτερικό, μάλλον δεν έχουν και πολλά να προσφέρουν στις έρευνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA