Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παπαευαγγέλου: Στόχος οι μαθητές να εμβολιαστούν πριν από τη νέα σχολική χρονιά

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» τόνισε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα:

«Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς», είπε προσθέτοντας πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών:

«Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά, δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Aνακαλύψαμε 300 άτομα ασυμπτωματικά κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος των self tests. Η ιχνηλάτηση μπορεί να μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να βγει ψευδώς αρνητικό, αλλά ακόμα κι έτσι, το όφελος είναι τεράστιο», είπε αναφερόμενη στα αποτελέσματα των τεστ, που αναρτήθηκαν στη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Εμβόλιο #Κορονοϊός #Βάνα Παπαευαγγέλου #Μαθητές

Best of Internet