Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Έφτασαν στη Ρόδο οι Ολλανδοί τουρίστες για τις «δοκιμαστικές» διακοπές

Ξεκίνησε το... πείραμα της Ρόδου με την άφιξη στη Ρόδο 189 Ολλανδών τουριστών, οι οποίοι θα μείνουν οκτώ μέρες στο νησί, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για την Covid-19

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έφτασαν στη Ρόδο 189 Ολλανδοί τουρίστες, ηλικίας 18-70 ετών, που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για διακοπές υπό δοκιμή. Πρόκειται για άτομα που αντάλλαξαν το lockdown στην Ολλανδία με οκτώ ημέρες εθελοντικού περιορισμού στο ελληνικό θέρετρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Έναντι 399 ευρώ, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση, που περιλαμβάνει τα πάντα («all inclusive») στις πισίνες, στα εστιατόρια και σε άλλες εγκαταστάσεις γνωστού ξενοδοχείου της Ρόδου, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αρκεστούν να βλέπουν τη θάλασσα από το δωμάτιό τους ή τους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου, καθώς δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να φύγει από το θέρετρο όπου θα είναι οι μοναδικοί επισκέπτες.

Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα πρέπει να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Θα υποβληθούν σε αρκετά τεστ κορονοϊού, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους και θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Παρά τους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 ανθρώπους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον τον περασμένο μήνα με την ελπίδα να εξασφαλίσουν εισιτήριο. Το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb, που οργάνωσε το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση ταξίδι, ελπίζει πως το πείραμα θα δείξει ότι ο κόσμος μπορεί να απολαύσει τις διακοπές, ακόμη και με ένα αυστηρό καθεστώς ασφάλειας, και πως θα ανοίξει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

Δείτε έναν από τους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στο νησί να μιλά στην κάμερα του «Live News»:


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Ρόδος #Ολλανδία #τουρισμός #Κορονοϊός #Covid-19