Μενού
  • Α-
  • Α+
Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ αφέθηκε σήμερα Δευτέρα (12/4) ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, από δικαστήριο της Κύπρου, προκειμένου να παρουσιαστεί στις 26 Απριλίου ενώπιον του Κακουργιοδικείου για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για βιασμό γυναίκας το 2011 στο γραφείο του στην Μητρόπολη.

Μάλιστα, εναντίον του 83χρονου σήμερα μητροπολίτη καταχωρήθηκε ακόμα μία υπόθεση στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας για σεξουαλική επίθεση εναντίον 16χρονης το 1981.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο ακόμα γυναίκες τον έχουν καταγγείλει για απόπειρα βιασμού. Οι δύο γυναίκες ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και πρόκειται να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία όταν επιστρέψουν στην Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον θρόνο του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Διατηρεί το αρχιερατικό του αξίωμα και διαμένει στην Μητρόπολη Κιτίου στην Λάρνακα.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια πληροφορίες για τέτοιου είδους δραστηριότητες από τον μητροπολίτη και μάλιστα είχαν γίνει καταγγελίες στην Αρχιεπισκοπή η οποία δεν έλαβε μέτρα, καθώς δεν είχε πειστεί ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον μητροπολίτη, είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό την ανάγκη που τις οδήγησε στην Μητρόπολη για να ζητήσουν βοήθεια. Μάλιστα, πληροφορίες τον θέλουν να προσφέρει ουίσκι στα θύματά του για να κάμψει τις αντιστάσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA