Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μυτιλήνη: Μαζικές αναχωρήσεις προσφύγων - Πόσοι έχουν απομείνει στο νησί

Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 μέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 23 Μαρτίου μέχρι και χθες Δευτέρα, 13 Απριλίου, αναχώρησαν από τη Λέσβο πάνω από 1.100 άτομα στα οποία είχε εγκριθεί το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει.

Στο σύνολο τους για να τους επιτραπεί η έξοδος από το νησί ελέγχθηκαν ιατρικά για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Ας σημειωθεί ότι η αναχώρηση αυτού του προσφυγικού πληθυσμού έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό αυτών που διαμένουν σε δομές στη Λέσβο.

Στην προσωρινή δομή του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με στοιχεία της 12ης Απριλίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διαμένουν 5.938 άτομα, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες. Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2020 ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ της Μόριας ξεπερνούσε τις 20.000 άτομα. Επίσης, στη δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ, του οποίου έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο στα τέλη Απριλίου, ο αριθμός των φιλοξενουμένων έφτασε στους μόλις 885.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Πρόσφυγες #αναχώρηση #Μυτιλήνη