Μενού
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Εργασίας στη νέα του εγκύκλιο αναφέρει ότι οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν τους εργαζομένους τους με κάθε τρόπο στη διαδικασία προγραμματισμού και προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, κατόπιν των προγραμματισμένων ραντεβού, εφόσον αυτά πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, δίνεται δυνατότητα στους εργαζόμενους να απουσιάσουν με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη για εύλογο χρονικό διάστημα έως και τρεις ώρες από την εργασία τους, εφόσον ο προγραμματισμένος εμβολιασμός τους έχει οριστεί εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας τους και αυτή τους η απουσία είναι δικαιολογημένη.

Υποχρεωτικά τα self-test για ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους 

Τη διάθεση self-test σε νέες κατηγορίες εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας τη χρησιμότητα του εργαλείου που έχει πλέον στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στο σχέδιο της σταδιακής αποσυμπίεσης του lockdown και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Σχετικά με τα self test στους χώρους δουλειάς. Επεκτείνουμε τη χρήση του εργαλείου σε μια σειρά δραστηριότητες. Στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των super market. Η εστίαση, οι μεταφορές χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές, οι υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών τα self-test είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους με φυσική παρουσία. Θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA