Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μυτιλήνη: Πρόσκοποι έσωσαν τραυματισμένο φιδαετό

Έναν φιδαετό κλήθηκαν να περιθάλψουν την Τρίτη οι διασώστες πρόσκοποι της Μυτιλήνης στο λιμάνι του νησιού

Πρόκειται για ένα σπάνιο και προστατευόμενο αρπακτικό, που - σύμφωνα με το lesvosnews.gr ήδη μεταφέρθηκε στον Σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθηνά, όπου του παρέχεται η απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Απριλίου πολίτες ανέφεραν ότι στο Φανάρι, στο λιμάνι της Μυτιλήνης υπάρχει ένα πληγωμένο πουλί.

Διασώστης πρόσκοπος που ειδοποιήθηκε σχετικά, μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα πληγωμένο αρπακτικό σε κακή κατάσταση, αφού έβγαζε αίμα από το στόμα του.

Στάλθηκαν φωτογραφίες στο σύλλογο ΑΝΙΜΑ, οπότε και αναγνωρίστηκε ότι επρόκειτο για έναν φιδαετό, ενώ δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες χειρισμού και παροχής Α΄ βοηθειών.

Το αρπακτικό παρέλαβε ο διασώστης για να παραμείνει σε ζεστό περιβάλλον και χάρη στις οδηγίες από το σύλλογο ΑΝΙΜΑ η αιμορραγία από το στόμα σταμάτησε.

Το επόμενο απόγευμα, ο φιδαετός ταξίδεψε, μέσα σε ειδικό κουτί, στον Πειραιά, όπου και σήμερα το πρωί παραλήφθηκε από εξειδικευμένα στελέχη του συλλόγου ΑΝΙΜΑ.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο είδος αετού είναι αποδημητικό έρχεται στην Ελλάδα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου, ενώ ξαναφεύγει το φθινόπωρο για την Αφρική.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Μυτιλήνη