Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να κρίνεις ένα κορονοπάρτι. Οι μεν σου λένε «μα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό»,  οι δε σε βρίζουν, επειδή, λένε, κουνάς το δάχτυλο στους νέους που έχουν βιώσει μια πλήρη κατάρρευση της καθημερινότητας τους, ένα αιφνίδιο θόλωμα του ορίζοντά τους, με αποτέλεσμα να ψάχνουν διεξόδους απεγνωσμένα. Στο τέλος της ημέρας, λοιπόν, ο καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει, αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και τους γύρω του και πορεύεται όπως μπορεί. .

Κάπως έτσι, δεν έχω καμία πρεμούρα να πω οτιδήποτε για όσους αποφάσισαν να πάνε στο κορονοπάρτι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, με τον dj και τα αυτοκίνητα-αναχώματα να κλείνουν τους δρόμους, για να μπορεί να απλωθεί ο κόσμος. Ώρα καλή!

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν φωνή. Δεν τους δίνει κανείς σημασία. Γραμμένους τους έχουν και αυτούς και τις μικροαστικές τους ανησυχίες. Είναι οι κάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Ναι, δεν είναι ανησυχούντες και κουρασμένοι νέοι. Ναι, δεν είναι ίσως μπουχτισμένοι από το lockdown. Να κοιμηθούν ήθελαν οι άνθρωποι το βράδυ και να μην βρουν μια χωματερή μπροστά από την πόρτα τους, όταν ξυπνήσουν το πρωί. Ποιος ενδιαφέρεται όμως γι’ αυτούς; Οι κουρασμένοι ή η πολιτεία;

Για να καταλαβαινόμαστε λοιπόν. Πολλοί από αυτούς που πήγαν στην πλατεία της Κυψέλης, ειδικά το βράδυ της Παρασκευής, συμπεριφέρθηκαν σαν κάφροι. Σαν αντικοινωνικοί. Και για να μην μένω στους χαρακτηρισμούς, περνάω στην ουσία. Το πρωί, τα συνεργεία του Δήμου που προσπάθησαν να συνεφέρουν τη μικρή πλατεία μάζεψαν 50 σακούλες σκουπιδιών με μπίρες. Για να καθαρίσουν τα σκουπίδια και να πλύνουν τα πεζοδρόμια τους πήρε 2,5 ώρες. Οι διασκεδαστές έφτασαν στο σημείο, στη 01:00 τα ξημερώματα, να χτυπήσουν το παντζούρι ενός ηλικιωμένου κατοίκου, για να του ζητήσουν να βάλουν στην πρίζα του την μπαλαντέζα για το dj set. Οι κάτοικοι το πρωί ξύπνησαν, βγήκαν από τα σπίτια τους και συνειδητοποίησαν ότι διάφοροι είχαν ουρήσει στις πόρτες των πολυκατοικιών τους, εκτός από το άγαλμα της πλατείας, επί του οποίου ούρησε με τη σειρά του ένας τύπος που έγινε viral αυτές τις μέρες.

Οι μεγάλοι χαμένοι, τα κορόιδα της υπόθεσης είναι οι κάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Τις προάλλες ήταν αυτοί της Βαρνάβα. Το άλλο Σαββατοκύριακο ίσως είναι οι κάτοικοι μιας άλλης πλατείας ή πάλι της Αγίου Γεωργίου. Αφού το πάρτι πήγε καλά, γιατί να μην επαναληφθεί; Οι κάτοικοι, όμως, ούτε μουσική βάζουν, ούτε φωνάζουν στα social media. Μια επιστολή έγραψαν οι άνθρωποι και ανάθεμα αν τη διάβασε και κανείς. Άνθρωποι παρατημένοι στο έλεος διαφόρων που αποφασίζουν ότι το δικό τους δικαίωμα είναι ανώτερο από το δικαίωμα όλων των άλλων, με την πολιτεία σε ρόλο τροχονόμου, για να μην οξύνει τα πνεύματα.

Το χειρότερο είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Και αν το άλλο Σαββατοκύριακο οι αστυνομικοί αναπτυχθούν στην πλατεία Βαρνάβα, το σκηνικό απλώς θα μεταφερθεί αλλού και θα μιλάμε τη Δευτέρα για άλλα κορόιδα. Αλλά, μιας και το ρίξαμε στη μοιρολατρία, τουλάχιστον έρχεται το καλοκαίρι. Φανταστείτε όλα αυτά να συνέβαιναν τον Νοέμβριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA