Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Κορονοπάρτι»: Για αυτούς τους λόγους η αστυνομία δεν πραγματοποίησε επέμβαση

Ο Γενικός Γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σε σημερινές του δηλώσεις μίλησε για τα «κορονοπάρτι» του Σαββατοκύριακου και για τους λόγους που η αστυνομία δεν πραγματοποίησε επέμβαση

Ο γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σε σημερινές του δηλώσεις μίλησε για τα κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία «δεν μπορεί να μπει στο κυνήγι της πλατείας, καθώς πλέον η κατάσταση δεν είναι όπως πριν».

Μιλώντας στο OpenTV ανέφερε ότι «Ο κόσμος έχει απαυδήσει και κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Οπότε αν πάει η αστυνομία εκεί προληπτικά, σίγουρα θα μας επιτεθούν». Στη συνέχεια τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση τότε η ένταση δε θα μπορέσει να αποφευχθεί.

«Είχαμε μπει εδώ και ένα χρόνο μπροστά για τους ελέγχους, τώρα μετά από διάφορα περιστατικά, όλος ο κόσμος βγαίνει έξω, οπότε η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι» είπε ο κ. Μαυροειδάκος και συνέχισε λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά των αστυνομικών η τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εντολή να μην επεμβαίνουν ώστε να αποφεύγονται επεισόδια τύπου Νέας Σμύρνης. Ακόμα τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, καθώς όπως σημείωσε αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μια «βαλβίδα αποσυμπίεσης».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #αστυνομία