Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, επισήμανε ότι, ενώ τις ημέρες που άνοιξε το λιανεμπόριο φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν, πλέον, αποκλιμάκωση:

«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική». 

Αύξηση των νοσηλειών μετά από 15-20 ημέρες

Όπως ανέφερε, παράλληλα, για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία», τόνισε.

Το 40% των ηλικιωμένων δεν έχει εμβολιαστεί

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα από ό,τι περιμέναμε.

«Τείνουμε να πάμε προς μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και ορισμένοι το βλέπουν σαν παιχνίδι», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας, τέλος, για τα εμβόλια, ο κύριος Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο το ποιος θα κάνει το κάθε εμβόλιο, ώστε να περιοριστεί η ανησυχία των πολιτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA