Μενού
  • Α-
  • Α+

Πόρτα - πόρτα ψάχνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου τη μητέρα του βρέφους που εντοπίστηκε παρατημένο σε έναν σκουπιδότοπο στην περιοχή Ψάρι, γυμνό, μέσα στα χώματα και με τον ομφάλιο λώρο ακόμη στο κορμάκι του.

Έρευνες γίνονται, επίσης, σε κοντινούς καταυλισμούς Ρομά, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και σε κοντινά νοσοκομεία (Θριάσιο και Αττικό) αναζητώντας πληροφορίες για κοπέλα που είχε γεννήσει τις τελευταίες 72 ώρες.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως η μητέρα είτε είναι ανήλικη, είτε είχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη την οποία δεν διέκοψε, είτε αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Υπό διερεύνηση είναι και το που γέννησε η συγκεκριμένη γυναίκα, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πιθανότατα το βρέφος ήρθε στον κόσμο σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε εκεί αργά τα νύχτα. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι είναι πολύ πιθανό στην υπόθεση να εμπλέκεται και δεύτερο άτομο ως συνεργός.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ήταν τυλιγμένο ούτε σε μία πετσέτα, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχει τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι ήθελαν να πεθάνει το μωρό!

Την ίδια ώρα σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας από τη Γεωργία που εντόπισε το κοριτσάκι δίπλα από τον μαντρότοιχο του σπιτιού της που συνορεύει με το οικόπεδο - σκουπιδότοπο. «Βγήκα στην αυλή και άκουσα το κλάμα του μωρού. Με οδήγησε στο σημείο έξω από τη μάντρα. Εκεί βρήκα ένα κοριτσάκι μέσα στα χώματα, είχε αίματα και τον ομφάλιο λώρο. Φώναξα τα παιδιά μου, το καθαρίσαμε, το πήραμε στο σπίτι και πήρα την Αστυνομία».

Το βρέφος, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και είναι καλά στην υγεία του, παρά τις δυσκολίες που πέρασε στις πρώτες ώρες της ζωής του, αλλά θα παραμείνει για εξετάσεις.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το νεογέννητο κοριτσάκι στάθηκε πολύ τυχερό καθώς στο συγκεκριμένο σημείο κυκλοφορούν πολλά άγρια κι αδέσποτα σκυλιά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί στο βρέφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA