Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για προγραμματισμό ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 30 έως 39 ετών, που υπολογίζεται σε 1,36 εκατομμύρια άτομα, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα ξεκινά και οι εμβολιασμός αυτής της ομάδας - που θα γίνει με AstraZeneca.

«Όσοι κλείνουν ραντεβού θα εμβολιάζονται άμεσα», σημείωσε χθες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «θα εμβολιάζουμε βραδινές ώρες, Σάββατα και Κυριακές», ενώ ο Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με AstraZeneca, καθώς υπήρχαν ελεύθερα ραντεβού για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός των 40 έως 49 ετών

Σειρά θα έχει, στη συνέχεια, η ηλικιακή ομάδα των 40 - 49, με το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού να τοποθετείται στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας. Σημειώνεται πως και σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δήλωσε χθες πως στις 5 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Κλειστά μόνο την Ανάσταση τα εμβολιαστικά κέντρα

Η κυβέρνηση, τέλος, κατέληξε να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Παρά τις αρχικές προθέσεις να μην λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα τις τέσσερις ημέρες της γιορτής του Πάσχα, η επιχείρηση «Ελευθερία» θα διακοπεί προσωρινά μόνο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαΐου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA