Κατά της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό στους 30άρηδες τάχθηκε η Αθηνά Λινού με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και εξέφρασε την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
«Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50», υποστήριξε. Μεταξύ άλλων, η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι «η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί» και συμπλήρωσε πως σε αυτή την ηλικία «αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί».
Να σημειωθεί ότι αύριο, Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca.
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.