Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάτω από αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες και στους ναούς όλης της χώρας. Σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος οι πιστοί θα μπορέσουν να παραβρεθούν μέσα στους ναούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις ακολουθίες ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για όλους τους πιστούς για τις λειτουργίες και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα. Την ίδια στιγμή, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ.Οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια που βρίσκονται εντός του ναού θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής έχει γίνει γνωστό πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στο προαύλιο των εκκλησιών. Ακόμα το προσκύνημα θα γίνει εκτός ναού και οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Τέλος οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 μέχρι και τις 05:00 από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. Από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάει μέχρις τις 23:00.

Εξετάστηκαν σήμερα με rapid test ιερείς και προσωπικό

Σε rapid test για τον κορονοϊό υποβλήθηκαν σήμερα ιερείς και προσωπικό της Μητρόπολης Αθηνών από κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και στο πλαίσιο της σχετικής Δράσης που ξεκίνησε την Κυριακή (25/4) και θα συνεχιστεί τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σε Ιερούς Ναούς της Αττικής.

Οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σε Ναούς της Αττικής, όπου κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκτός από το προσωπικό των συγκεκριμένων Ναών, θα συμμετέχει το προσωπικό και των όμορων Ενοριών. Ήδη, από σήμερα, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.