Μενού
  • Α-
  • Α+

Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση των SMS στο 13033, που έχουν μπει στη ζωή μας μαζί με το lockdown για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1.

Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα (3/5) ανοίγει και η εστίαση (για την οποία δε θα χρειάζονται SMS), είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν τα μηνύματα στον αριθμό 13033, είπε ο κ. Πιερρακάκης. Αναφορικά με το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, σημείωσε πως θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολιασμών, είπε ότι από χθες (Μ. Δευτέρα) το βράδυ έχει ανοίξει, λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους.

Τα μηνύματα για τον εμβολιασμό

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Η ίδια διαδικασία για το εμβόλιο θα ακολουθηθεί και για την ηλικιακή ομάδα 40-44. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη και οι εμβολιασμοί θα γίνονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA