Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν σε μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών στη Λαμία. Με κορονοϊό φέρονται να είναι όλες οι μοναχές, ενώ η ηγουμένη τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η ηγουμένη της μονής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες μοναχές (20 στο σύνολο) που έχουν πυρετό, έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό. Μάλιστα, τέσσερις μοναχές φέρεται να έχουν παρουσιάσει πιο σοβαρά συμπτώματα (εκτός από υψηλό πυρετό) και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για νοσηλεία τους στο νοσοκομείο.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του αφού δεν μπαίνει και δε βγαίνει κανένας. Ο Δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης να στείλει φάρμακα και τρόφιμα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί, εκτός από τον τοπικό Δήμο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Πολιτική Προστασία που όρισε 14ημερη καραντίνα με αφορμή τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Φωτογραφία αρχείου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA