ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2021 11:42

Άγιο Φως: Πώς θα έρθει φέτος στην Ελλάδα

Για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα μίλησε ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης

Άγιο Φως: Πώς θα έρθει φέτος στην Ελλάδα
Άγιο Φως: Πώς θα έρθει φέτος στην Ελλάδα
Ανάγνωση:

Για ακόμη ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, ακόμα και στο κομμάτι της ορθοδοξίας, μίλησε ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης εξηγώντας το πώς θα έρθει φέτος το Πάσχα το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως γύρω στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ θα είναι ένας από αυτούς που θα το συνοδεύουν.

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορoνοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test PCR αρνητικό.

Έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας οριστικοποιούνταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου της άφιξης του Αγίου Φωτός σε διάφορες περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας. Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean και η Sky express, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Βλάση.

Όπως τόνισε φέτος αντίθετα με πέρσι οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και με πολλά μέτρα οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιαστούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΣΧΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ