Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εστίαση: Με τον κωδικό 6 στο 13033 η μετακίνηση στα εστιατόρια

Με την αποστολή μηνύματος στο 13033 θα πηγαίνουμε σε καφέ και εστιατόρια όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό

Τα μέτρα για το τι θα ισχύσει για το Πάσχα αλλά και για τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως παραμένει έως τις 15 Μαϊου η υποχρέωση για την αποστολή SMS και για φαγητό έξω στέλνουμε κωδικό 6 στο 13033. Από αύριο επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23.00. 

Όσον αφορά τις εκκλησίες, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε τα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες όπου θα ισχύει το ένα άτομο ανά 25 τμ. και ένα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους των ναών. 

Οι εργαζόμενοι στους ναούς θα φορούν διπλή μάσκα εντός αλλά και εκτός του ναού ενώ υποχρεούνται να έχουν κάνει και self test. Περιφορά του επιταφίου θα πραγματοποιηθεί μόνο στον προαύλιο χώρο ενώ και το προσκύνημα θα γίνει εκτός του κλειστού χώρου.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Νίκος Χαρδαλιάς #Εστίαση #Κορονοϊός #εκκλησίες