Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λινού για εμβόλιο Astra Zeneca: Εάν ήμουν 35, θα προσπαθούσα να βρω κάποιο άλλο

Την πάγια θέση της αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα 30-39 επανέλαβε η Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, τάχθηκε κατά του εμβολιασμού των 30άρηδων με την AstraZeneca.

Με νέα της συνέντευξη, αυτή τη φορά στον Realfm 97,8, η Αθηνά Λινού επανέλαβε ότι το εν λόγω εμβόλιο για τον κορονοϊό πρέπει να γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι και ίδια εάν βρισκόταν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της, πιθανότατα θα επέλεγε κάποιο άλλο εμβόλιο.

«Αν ήμουν στα 35 μου, θα προσπαθούσα ίσως να βρω κάποιο άλλο εμβόλιο. Στις γυναίκες υπάρχει πολύ σπάνια, αλλά σε μεγαλύτερη συχνότητα το θρομβοεμβολικό επεισόδιο. Βέβαια, αυτό που θα πρότεινα επίσης θα ήταν το AstraZeneca να αξιοποιηθεί πιο πολύ από τις μεγαλύτερες ηλικίες όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο αυτός ο κίνδυνος», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Λινού.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι σε επίπεδο ανθρώπων θα εμβολιαστούν όλοι. Στο εμβόλιο δεν έχουμε επιλογή. Είναι σοβαρότερη η πιθανότητα να οδηγηθείς στη θρόμβωση και στον θάνατο αν κολλήσεις κορονοϊό» πρόσθεσε.

Αισιοδοξία για το καλοκαίρι

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από το περσινό. «Αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε πάντα. Φέτος έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό, αλλά ίσως λίγο χειρότερο από το προπέρσινο» είπε η κα. Λινού.

«Φαίνεται ότι η καμπύλη της διασποράς έχει επιπεδωθεί χαμηλότερα από ότι ήταν πριν από 3-4 εβδομάδες, επομένως τα κρούσματα βαίνουν μειούμενα και οι συνέπειες των κρουσμάτων θα μειωθούν σιγά, σιγά. Χθες, ο δείκτης θετικότητας ήταν κοντά στο 4,3, επομένως ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε κάτω από το 4. Οι εμβολιασμοί προχωράνε, όχι με τους ρυθμούς που θα θέλαμε να δούμε, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε ίσως παραπάνω από 3 ή 4 εκατομμύρια δόσεις», περιέγραψε.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Εμβόλιο #AstraZeneca #Κορονοϊός