Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ευρωβουλευτής και πρώην μέλος της Χρυσή ΑυγήςΓιάννης Λαγός απ' ότι φαίνεται θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να καθυστερήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει ήδη αίτημα για κατ' οίκον κράτηση, η οποία όμως απορρίφθηκε από τις βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με το Mega, οι Βέλγοι φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την διαδικασία και να τον εκδώσουν γρήγορα στην Ελλάδα. Αυτό όμως μπορεί να πάρει μέχρι και 60 μέρες, καθώς ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής μπορεί να ασκήσει 2 εφέσεις κατά του ελληνικού εντάλματος σύλληψης.

Κανονικά θα εισπράττει τον μισθό του 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και να καταλήξει στη φυλακή, δεν θα σταματήσει να παίρνει τον μισθό του ευρωβουλευτή, ο οποίος είναι 6.600 ευρώ μαζί και με άλλα επιδόματα που δικαιούται από το ευρωκοινοβούλιο λόγω της θέσης του. Αυτό για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση καταδίκης. Σημειώνεται, ότι η σύλληψή του έγινε τη Μεγάλη Τρίτη.

Το σπίτι του προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή, στις Βρυξέλλες, ήταν περικυκλωμένο από αστυνομικούς, καθώς οι ελληνικές Αρχές είχαν επικοινωνήσει με τις βελγικές και τους είχαν ζητήσει να γίνουν...σκιά του.

Δόθηκε εντολή να διακινηθεί το ένταλμα σύλληψης του καταδικασμένου χρυσαυγίτη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ υπήρχαν και μπλόκα στα αεροδρόμια του Βελγίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA