Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρέπει να φοράμε την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό ακόμη κι αν έχουμε κάνει το εμβόλιο; Τι να κάνουμε εάν έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ έχουμε ήδη προχωρήσει στον εμβολιασμό μας; Εκατομμύρια είναι οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο - έστω και μία δόση -  στην Ελλάδα, όμως, πολλές είναι οι αμφιβολίες που δημιουργούνται. Σε ρεπορτάζ του Star, οι ειδικοί απαντούν στα εύλογα ερωτήματα ανθρώπων που εμβολιάστηκαν.

«Η οδηγία που έχουμε είναι να φοράμε τη μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, ακόμη και όταν είμαστε εμβολιασμένοι. Αυτό θα αλλάξει όταν στη χώρα μας φτάσουμε σε σημείο να έχουμε διψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», λέει χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Επίσης, προσθέτει ότι θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα και σε εσωτερικούς χώρους και παράλληλα να κρατάμε τις αποστάσεις και να φροντίζουμε να υπάρχει καλός αερισμός.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε;

Είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε; Η Θ. Ψαλτοπούλου τονίζει πως είναι ασφαλές αλλά θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνονται τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις ξένες αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, μπορεί κάποιες φορές να χρειαζόμαστε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, άλλες φορές το PCR test και άλλες το self test. Εάν έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακόμη κι αν είμαστε εμβολιασμένοι, υπάρχει περίπτωση να μεταδώσουμε σε άλλους τον κορονοϊό ή και να νοσήσουμε (ελαφρά) από την Covid-19, σημειώνει η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τις απαντήσεις της Θ. Ψαλτοπούλου:

Εμβολιασμός: Βήμα - βήμα η διαδικασία για ραντεβού

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

Image removed.

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

Image removed.

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

Image removed.

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

Image removed.

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

Image removed.

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

Image removed.

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

Image removed.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA