Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: «Είναι ασφαλές να ταξιδέψω;» - Ειδικοί απαντούν στα ερωτήματα για κορονοϊό

Τι πρέπει να κάνουμε μετά τον εμβολιασμό; Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα πολιτών που έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Πρέπει να φοράμε την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό ακόμη κι αν έχουμε κάνει το εμβόλιο; Τι να κάνουμε εάν έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ έχουμε ήδη προχωρήσει στον εμβολιασμό μας; Εκατομμύρια είναι οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο - έστω και μία δόση -  στην Ελλάδα, όμως, πολλές είναι οι αμφιβολίες που δημιουργούνται. Σε ρεπορτάζ του Star, οι ειδικοί απαντούν στα εύλογα ερωτήματα ανθρώπων που εμβολιάστηκαν.

«Η οδηγία που έχουμε είναι να φοράμε τη μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, ακόμη και όταν είμαστε εμβολιασμένοι. Αυτό θα αλλάξει όταν στη χώρα μας φτάσουμε σε σημείο να έχουμε διψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», λέει χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Επίσης, προσθέτει ότι θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα και σε εσωτερικούς χώρους και παράλληλα να κρατάμε τις αποστάσεις και να φροντίζουμε να υπάρχει καλός αερισμός.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε;

Είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε; Η Θ. Ψαλτοπούλου τονίζει πως είναι ασφαλές αλλά θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνονται τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις ξένες αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, μπορεί κάποιες φορές να χρειαζόμαστε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, άλλες φορές το PCR test και άλλες το self test. Εάν έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακόμη κι αν είμαστε εμβολιασμένοι, υπάρχει περίπτωση να μεταδώσουμε σε άλλους τον κορονοϊό ή και να νοσήσουμε (ελαφρά) από την Covid-19, σημειώνει η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τις απαντήσεις της Θ. Ψαλτοπούλου:

Εμβολιασμός: Βήμα - βήμα η διαδικασία για ραντεβού

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

  


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο #εμβολιασμός #Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού #Self Test