Μενού
  • Α-
  • Α+

«Όταν εμβολιαστεί κάποιος, η πιθανότητα να νοσήσει βαριά μειώνεται μέχρι και 20 φορές», τόνισε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος επισήμανε παράλληλα ότι παρατηρείται μια σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα.

«Είναι η τέταρτη εβδομάδα που καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων και δεύτερη που καταγράφεται μείωση των συνολικών θανάτων» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Αρκουμανέας, σημειώνοντας ότι οι δείκτες αυτοί πρέπει να συγκρίνονται ανά εβδομάδα.

Η μεγάλη ανταπόκριση στους εμβολιασμούς από τους νέους, δεν είχε ανάλογη αντιστοιχία και στις ηλικίες άνω των 60. «Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν στοχευμένες ενέργειες ώστε να δείξουν την ίδια διάθεση και οι άνω των 60. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι στις ηλικίες αυτές είναι το 90% των θανάτων και το 75% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Ο εμβολιασμός των 20άρηδων

Όσον αφορά στον εμβολιασμό όλου του ενήλικου πληθυσμού από τον Ιούνιο, σημείωσε πως δεν είναι ακόμα γνωστό με ποιο εμβόλιο θα μπορούν να εμβολιάζονται οι 20άρηδες.

Αισιόδοξος δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και για το επόμενο διάστημα, βάσει των μοντέλων του ECDC. «Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τους 5 εκατ. εμβολιασμούς. Όσοι έχουμε τη δυνατότητα πρέπει να εμβολιαστούμε. Είναι η λύση» είπε.

2,3 εκατ. self test

Υπογράμμισε ότι τα μαζικά τεστ του ΕΟΔΥ και τα self test άρχισαν να αποδίδουν και συμπλήρωσε πως ο κόσμος «αγκάλιασε» αυτές τις δράσεις σημειώνοντας ότι έχουν γίνει 2,3 εκατ. self test μέχρι σήμερα.

Τέλος, χαρακτήρισε το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου ως ημερομηνία - ορόσημο και για το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA