Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σχολεία: Ο «οδικός χάρτης» για την επιστροφή των μαθητών στις 10 Μαΐου - Άρχισε η διανομή των self tests

Με το βλέμμα στην επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις από τις 10 Μαΐου, ξεκίνησε η διανομή των self tests στα φαρμακεία

Μετά τους μαθητές του Λυκείου, που επέστρεψαν στα θρανία πριν από το Πάσχα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου - και μετά από περίπου 3 μήνες - επιστρέφουν και οι μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων. Την ίδια ώρα, με τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις να πλησιάζουν, τα φροντιστήρια ανοίγουν και αυτά τη Δευτέρα 10 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Ξεκίνησε η διανομή των self tests

«Όπλο» για την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση είναι τα self test, που είναι ήδη διαθέσιμα στα φαρμακεία. Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Open, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να προμηθευτούν αυτή την εβδομάδα μόνο ένα τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν την Κυριακή, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα προμηθεύονται δύο self test εβδομαδιαίως.

Ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας στα σχολεία;

Εκτός από τη διενέργεια των self tests κατ' οίκον, στα σχολεία θα ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Δηλαδή θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Ακόμα προβλέπονται η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, καθώς επίσης και ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα ολοκληρώνονται φέτος στις 11 Ιουνίου για γυμνάσια - λύκεια και στις 25 του ίδιου μήνα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Σχολεία #Κορονοϊός #Self Test #Μέτρα

Best of Internet