Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίστροφη μέτρηση για επαναφορά σε μια σταδιακή κανονικότητα έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης και σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις της για το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Το γεγονός πως προχωρά το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με τις όλες τις ενδείξεις να μιλούν για 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέσα στον Μάιο, αλλά και το ότι το εργαλείο των self-test φαίνεται πως λειτουργεί όπου έχει εφαρμοστεί δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων. 

Από αύριο αναμένεται να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται μαζί με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, για όσους μαθητές δίνουν πτυχία.  

Η 15η Μαΐου πάντως, μέρα που ανοίγει ο τουρισμός αλλά και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις είναι και η ημέρα που βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών αναμένεται να καταργηθεί και η υποχρέωση των πολιτών να στέλνουν sms αν και αυτό δεν πρόκειται να αποφασιστεί αύριο, αλλά θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.  Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν και τα μουσεία, μια ημέρα πριν ανοίξει και επισήμως η τουριστική περίοδος για τη χώρα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο διάστημα 20-24 Μαΐου. Στις 21 Μαΐου αναμένεται να επανεκκινήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ στις 28 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι θεατρικές παραστάσεις και κάποιες συναυλίες σε ανοικτούς χώρους. Εξυπακούεται πως η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει σύντομα την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11μμ, καθώς το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και η έναρξη της τουριστικής περιόδου λογικά δεν επιτρέψει την τήρηση αυτών των ορίων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA