Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως η περίοδος του lockdown έχει μείνει πίσω, ενώ «όσο προχωρούν τα εμβόλια, τόσο θα αυξάνονται βαθμοί ελευθερίας». Όπως διευκρίνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, αν όλα πάνε καλά, οδεύουμε προς άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου - αν και αυτό σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Το ολικό άνοιγμά των γυμναστηρίων θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, από κοινού με χρονοδιάγραμμα ανοίγματος και για άλλες δραστηριότητες.

Έκτακτη ενίσχυση για τα γυμναστήρια

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια, η οποία θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα. «Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», σημείωσε σχετικά, ενώ ξεκαθάρισε πως «θα χρειαστεί self test», εννοώντας προφανώς τους εργαζομένους, με δεδομένο πως εντός αυτών των χώρων δεν φοράμε μάσκα και εισπνέουμε και εκπνέουμε με μεγάλη ταχύτητα - γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA