Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη μέρα οι Αθηναίοι κατέκλυσαν τις παραλίες, με σύμμαχό τους τον καλό καιρό. Όπως δείχνουν οι εικόνες από την ακτή Βουλιαγμένης - στο σχετικό ρεπορτάζ του Open - πολλοί ήταν εκείνοι που, με τη χρήση μάσκας και sms, βρέθηκαν σε κάποια παραλία. Ελέω κορονοϊού οι ομπρέλες είναι τοποθετημένες ανά 4 μέτρα, οι πολίτες κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ δεν λείπουν και τα παράπονα για την απαγόρευση της μουσικής.

Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ, ώστε να εξακριβωθεί ότι όλοι τηρούν τα μέτρα, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να επιβληθούν πρόστιμα, καθώς τόσο οι λουόμενοι όσο και οι εργαζόμενοι σέβονται τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης οφείλουν να έχουν κάνει τα προβλεπόμενα self tests, αλλά και πως όποτε αποχωρεί κάποιος από την παραλία ακολουθεί η απαραίτητη απολύμανσητης ξαπλώστρας.

Γέμισαν καφέ και εστιατόρια

Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν και εκείνοι που προτίμησαν να κάνουν μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και να πιούν ένα καφέ ή να γευματίσουν σε κάποιο από τα μαγαζιά, με την εστίαση να ανοίγει για πρώτη φορά το σαββατοκύριακο μετά από μήνες lockdown.

Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που δήλωσαν στο Open πως ήταν η πρώτη ημέρα που επισκέφθηκαν κάποιο κατάστημα εστίασης. Σημειώνεται πως και στις βόλτες τους στην πόλη, οι περισσότεροι πολίτες τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA