Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποσά ύψους 100 ευρώ ή 75 ευρώ καταγγέλλει ότι του ζητούσαν ο γιος ηλικιωμένου, ο οποίος διέμεινε για τέσσερις μήνες στο Γηροκομείο στα Χανιά και μετά πέθανε. 

Ο άνδρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι υπευθυνοι του γηροκομείου ζητούσαν χρήματα απο τον ίδιο, ο οποίος διαμένει εκτός Ελλάδος και εκείνος τα έδινε μη γνωρίζοντας ότι ο πατέρας του τα δικαιούταν χωρίς κόστος από το ασφαλιστικό του ταμείο. Η δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, υπέβαλε αναφορα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Χανίων που ειναι οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θάνατοι που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών είναι πλέον περισσότεροι από 80, καθώς κάποιοι άνθρωποι που κατέληξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είχαν δηλωθεί. 

Τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του γηροκομείου αρνείται κάθε εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου χαρακτηρίζει τους μάρτυρες αναξιόπιστους και τα όσα ακούγονται για την επιχείρησή της ψευδή και συκοφαντικά. Η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας, κάνει λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ορισμένων, με αποκλειστικό στόχο όπως υποστηρίζει, να κερδίσουν χρήματα από την ίδια.

Τι ζητά με υπόμνημα το γηροκομείο 

Ο εκ των συνηγόρων της διοίκησης του γηροκομείου στα ΧανιάΝίκος Ρουσσόπουλος, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο σχετικό συμπληρωματικό υπόμνημα - αναφορά και ζητά την εξέταση επιπλέον 95 μαρτύρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 148 άτομα (μαζί με τους 53 που είχαν δηλωθεί την περασμένη εβδομάδα) προτίθενται να καταθέσουν υπέρ του γηροκομείου. Μάλιστα, περίπου το 90% από αυτούς είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο, οι οποίοι διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA