Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σχέδιο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γενικότερα τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Ως γνωστόν, στις 14 Μαΐου η χώρα μας θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για να υποδεχθεί τουρίστες, γεγονός που μεταφράζεται ως το τελευταίο μεγάλο βήμα για την άρση του lockdown.

Αυτό θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη 13 Μαΐου.

Πάντως η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι τόσο για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, όπως και γενικότερα για το άνοιγμα του τουρισμού, που θα γίνει με ασφάλεια.

Η κ. Πελώνη είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός «υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης εφαρμογής του ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν, ενώ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν υπερβολικοί περιορισμοί κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες προέλευσης».

3.500 Αμερικανοί τουρίστες την ημέρα

Οι Αμερικανοί τουρίστες αναμένεται να αφήσουν φέτος πολύ έντονα το στίγμα τους στον ελληνικό τουρισμό. Αυτό αποκάλυψε ο Πίτερ Βλήτας, αντιπρόεδρος ταξιδιωτικού ομίλου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είπε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια θα υπάρχουν το καλοκαίρι 9 πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3.500 τουρίστες την ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA