Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων επέστρεψαν από την αρχή της εβδομάδας στα σχολεία και τις φυσικές αίθουσες με απαραίτητη επίδειξη αρνητικού self test, διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται δύο φορές μέσα στην εβδομάδα.

Την πρώτη μέρα επιβεβαιώθηκαν περί τα 3.000 θετικά self test, επιβεβαιώνοντας πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί ένα ακόμα «όπλο» κατά της πανδημίας του κορονοϊού καθώς οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορούσαν να διασπείρουν τον ιό, ειδικά όσοι ήταν ασυμπτωματικοί.

Αυτό επιβεβαίωσε και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, που μιλώντας στο OPEN υποστήριξε πως «θα μπορούσαν να μολύνουν τον περίγυρό τους, είναι η ασφαλέστερη λειτουργία και προστατεύεται και η κοινωνία».

Η κ. Μακρή επανέλαβε πως τα self test είναι υποχρεωτικά και για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων που λειτουργούν δια ζώσης. «Είναι υποχρεωτικό και για εκείνους. Είναι δικαιούχοι. Αν υπήρξαν κάποιες δυσκολίες τόσο εμείς όσο και στο Υπουργείο Εργασίας είμαστε στη διάθεσή τους για να βοηθήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όποιος πρέπει να κάνει το τεστ, μπορεί να μεταβή σε μία δημόσια δομή και να το κάνει δωρεάν».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Πανεπιστήμια, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στάθηκε στις εισηγήσεις των ειδικών επισημαίνοντας πως: «Όπως και στα σχολεία πρέπει να δοθεί το "πράσινο φως" από τους ειδικούς. Δεν γίνεται να μην έχει επιτραπεί κι εμείς να τα ανοίξουμε».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA