Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμη ένας γνωστός ηθοποιός καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης της κακουργηματικής πράξης του βιασμού. Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος τον καλεί σε ανωμοτί εξηγήσεις μετά την καταγγελία γυναίκας ότι τη βίασε το 2020, η οποία υπεβλήθη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Σημειώνεται πως ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου, Πασχάλη Τσαρούχα.

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τον Κακαβά

Στον αντίποδα, στο αρχείο φαίνεται να καταλήγουν, ελλείψει στοιχείων που να της επιβεβαιώνουν, οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΗ από 11 γυναίκες κατά του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε δεν στοιχειοθετούνται εις βάρος του αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ΣΕΗ, όλες οι καταγγέλλουσες - συνολικά έντεκα - περιέγραφαν και στην περίπτωση του Κακαβά ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς. «Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, μεταξύ των ετών 2004 - 2017, ο καταγγελλόμενος, δελεάζοντας τις συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, προέβαινε σε πράξεις που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία».

Ποινική δίωξη εις βάρος Φιλιππίδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ασκήθηκε, παράλληλα, από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος θα προχωρήσει σε κύρια ανάκριση για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως τον γνωστό ηθοποιό κατήγγειλαν τρεις γυναίκες συνάδελφοι του, οι οποίες καταθέτοντας και ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξαν ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA