Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της σημερινής ειδικής ενημέρωσης αποκάλυψε το πρόγραμμα «Ανοίγουμε Πανιά» και όλους τους κανόνες με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα του τουρισμού . Η χώρα μας από αύριο θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό συντεταγμένα και με αυστηρούς κανόνες. Ο υπουργός στην αρχή ανέφερε ότι: «Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια. Και με την παρουσία μας σήμερα εδώ, σε μια εξαιρετική τουριστική μονάδα, με θέα τη διαχρονικότητα της Ελλάδας τιμάμε τις προσπάθειες και ανταποκρινόμαστε τις προσδοκίες όλων, όσοι εργάζονται στη τουριστική βιομηχανία του τόπου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Αποδείξαμε ότι ο Ελληνικός τουρισμός δίνει μάχες και τις κερδίζει. Αποδείξαμε ότι στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο, συντεταγμένο, επιστημονικό, επαγγελματικό. Και, κυρίως, το εφαρμόζουμε με ευσυνειδησία και αφοσίωση. Μεγάλο μας στοίχημα για το 2021 δεν είναι να αναδεικνύουμε μόνο τη φυσική ομορφιά της χώρας, τον πολιτισμό μας, τη γαστρονομία μας, και όλα αυτά που μας κάνουν μοναδικούς».

Ποια θα είναι τα μέτρα του ανοίγματος

Ο υπουργός ανέφερε ότι ξεκινούν να ισχύουν συγκεκριμένα πρωτοκολλά για όλους τους επισκέπτες που θα έρθουν και θα συνεχιστούν δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν την ασφάλεια των τουριστών και των πολιτών. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο: Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς. Με

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα (οι διαδικασίες που θα πρέπει να κάνουν όλοι οι ξένοι επισκέπτες):

a. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

b. Πιστοποιητικό εμβολιασμού

c. PCR test έως και 72 ώρες πριν

d. Πιστοποιητικό ανάρρωσης

e. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων»

Ακόμα, ο υπουργός υπογράμμισε πως «Το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τους οριζόντιους και καθολικούς εμβολιασμούς στα νησιά, μας φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση. Γι' αυτό παλεύει ολόκληρος και σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα: Για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, για να αφήσουμε πίσω τα μαύρα σύννεφα του φόβου και της ανασφάλειας. Για να κάνουμε το γαλανό και το λευκό της Ελλάδας τα χρώματα της ελπίδας και της ελευθερίας. Και θα τα καταφέρουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA