Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιστροφή στην... υπό όρους κανονικότητα από σήμερα μετά από ένα εξάμηνο lockdown και η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 00:30 (σ.σ. σε πρώτη φάση), αναγκάζει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να επανασχεδιάσουν το επιχειρησιακό πλάνο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Τους τελευταίους μήνες, όπως συνέβη και στο πρώτο lockdown, οι δείκτες της εγκληματικότητας είχαν εμφανίσει πτωτική τάση, καθώς η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες (σ.σ. όταν και γίνονται τα περισσότερα «χτυπήματα») ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη και ελεγχόμενη τόσο με φυσική παρουσία αστυνομικών όσο και με κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας. Αυτό, όμως, αλλάζει από σήμερα Παρασκευή (14/5) και οι Αρχές εκτιμούν ότι δεκάδες συμμορίες που είτε είχαν «παγώσει» είτε είχαν περιορίσει τις δραστηριότητες τους, θα επανέλθουν... αγριεμένες. 

Μιλώντας στo Reader.gr, έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής σχολίαζε ότι «λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, οι κινήσεις των κακοποιών είχαν γίνει πιο δύσκολες καθώς υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπισμού και σύλληψης. Ιδίως την περίοδο που η εστίαση ήταν κλειστή, μετά τις 22:00 έβλεπε κανείς ελάχιστα οχήματα στους δρόμους, οι έλεγχοι σε ύποπτους ήταν πιο εύκολοι και η εγκληματικότητα περιορισμένη». 

Απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν συσκέψεις στη ΓΑΔΑ, όπου αποφασίστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δυνάμεις αστυνομικών που ήταν επιφορτισμένες με ελέγχους για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού, απελευθερώνονται και επιστρέφουν στην πραγματική τους αποστολή: τη μάχη με την εγκληματικότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα είναι πιο εμφανής η παρουσία περιπολικών της Άμεσης Δράσης (σ.σ. πλέον θα κινούνται στους δρόμους και δεν θα παραμένουν σε σταθερά σημεία απλά με αναμμένους φάρους), η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα αυξήσει τις περιπολίες της στις γειτονιές, η ΟΠΚΕ θα «εγκατασταθεί» και πάλι σε σημεία - φωτιά όπως η Δυτική Αττική, ενώ αλλαγές προβλέπονται και για τους «Πάνθηρες». 

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι σταματούν οι έλεγχοι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά πλέον απαιτούνται λιγότερες δυνάμεις κι αυτές κυρίως για καταστήματα υγειονομικούς ενδιαφέροντος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA