Μενού
  • Α-
  • Α+

Tο όχημα που οδηγούσε ο 34χρονος Γεράσιμος Φιλιππάτος, πατέρας τριών παιδιών σε αγώνα Dragster στο Αγρίνιο εξετράπη, για άγνωστο ακόμα λόγο, από την πορεία του και ανατράπηκε, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Διαβάστε ακόμα Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρός 33χρονος οδηγός σε αγώνα dragster

Σύμφωνα με το agrinionews, οδηγούσε ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R στην Ευρώπη. Κατά την ανατροπή του αυτοκινήτου, το οποίο τούμπαρε πολλές φορές, επήλθε ακαριαίος θάνατος. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα Dragster στο Αγρίνιο

Ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το όχημα του άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν γρήγορα και ο Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

Οι αγώνες dragster

Το Dragster είναι αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ίσια διαδρομή με μήκος 402,336 μέτρα (1/4 του μιλίου). Οι αγώνες αυτοί είναι για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι πίστες των αγώνων dragster πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 1000 μέτρα, 400 για την επιτάχυνση και 600 μέτρα για να σταματούν τα οχήματα και επιπλέον χώμα για να επιβαρδύνεται το όχημα σε περίπτωση εξόδου.

>

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA