Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τρίκαλα: Μοναδικές εικόνες από αναπαράσταση γάμου όπως θα γινόταν το 1821

Ένα ζευγάρι αποφάσισε να τιμήσει τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία κάνοντας τον γάμο του όπως θα γινόταν πριν από 200 χρόνια, δηλαδή το 1821 στα Τρίκαλα

Αναπαράσταση γάμου (πηγή: youtube)
Αναπαράσταση γάμου (πηγή: youtube)

Με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε ένα ζευγάρι να τιμήσει τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία πραγματοποιώντας τον γάμο του, όπως θα γινόταν πριν 200 χρόνια, δηλαδή το 1821 στα Τρίκαλα.

Διαβάστε Ακόμα: Η εντυπωσιακή 3D προβολή στην πρόσοψη της Βουλής για το 1821

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο γάμος έγινε με το τυπικό που θα γινόταν κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου της ελληνικής επανάστασης. Όπως βλέπετε και στις εικόνες όλοι όσοι παρευρίσκονται στον γάμο φορούν παραδοσιακές στολές και εξαρτήσεις. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο youtube από το Up Stories.

Ο γαμπρός έκανε ότι θα έκανε ένας νέος για να παντρευτεί το 1821. Συγκεκριμένα ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, και συνάντησε τους κουμπάρους που θα τον πάντρευαν. Στη συνέχεια πήγαν όλοι μαζί στον ναό που θα γινόταν ο γάμος. Η νύφη έφτασε και αυτή πάνω σε μια άμαξα εποχής προκειμένου να συναντήσει τον καλό της. Το μυστήριο τελέστηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#γάμος #Επανάσταση 1821 #Τρίκαλα