Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καταπέλτης» είναι ο ανακριτής κατά των κατηγορουμένων για την φωτιά στο Μάτι, καθώς τους κατηγορεί για αδιαφορία. Συγκεκριμένα η δικογραφία καίει τα στελέχη του συντονιστικού κέντρου, διότι αναφέρει ότι γνώριζαν πως η φωτιά βρισκόταν εντός ιστού, ότι ο δυνατός άνεμος κατευθύνει τη φωτιά προς τους οικισμούς, ότι στους οικισμούς δεν έχουν απομακρυνθεί οι πολίτες, ότι οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν και ότι στην περιοχή επιχειρούσε μονάχα ένα ελικόπτερο.

Εντοπίζει και εκτεταμένη προσπάθεια συγκάλυψης

Συγκεκριμένα ο ανακριτής σύμφωνα με την ΕΡΤ ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι τότε κοίταγαν τις εξελίξεις στο Μάτι σαν τον «Ξέρξη που κοίταζε την καταστροφή στην ναυμαχία της Σαλαμίνας από το όρος Αιγάλεω». Την ίδια στιγμή διαπιστώνει εκτεταμένη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, μέσω πιέσεων προς τον πραγματογνώμονα.

Ακόμα μέσα στη δικογραφία αναφέρεται και η αλλαγή πτήσης ελικοπτέρου την ώρα που το Μάτι κινδύνευε να καεί ολοκληρωτικά. Το ελικόπτερο S-64 N-194 μόλις φτάνει στην περιοχή λαμβάνει εντολή εκτροπής ενώ γνώριζαν οι αρμόδιοι την ανεπάρκεια των επίγειων μέσων και ότι η πυρκαγιά πλησιάζει την Μαραθώνος και ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να την περάσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA